jueves, 19 de mayo de 2011

Hem despertat!


Lluitar en contra les injustícies i les desigualtats i aconseguir una vida millor. Sona a utopia, però ells ho estan convertint en realitat. Mentrestant, a Espanya, només uns quants s’han manifestat. Sabeu en contra de què? De la llei antitabac. Per no poder fumar als bars mentre es fa el cafè...trist i patètic.

Fa dos mesos vaig escriure aquest paràgraf final en un text que parlava de les revoltes àrabs. Temps després, Espanya sembla haver dit prou. De la mà d’un jovent ben preparat, però sense oportunitats. El moviment 15-M o Democràcia Real Ja! han aconseguit que no només aquests joves, sinó persones de diferents perfils i edats surtin, per fi, al carrer per dir prou! Ha arribat un punt en que el sistema polític actual és insostenible i l’anomenat estat del benestar està deixant d’existir.

La revolució pacífica ha arribat en el millor moment possible. Just en plena campanya electoral per a les eleccions municipals. Però els partits polítics semblen que no volen veure el que està succeint i segueixen cridant als ciutadans a les urnes. Per a què em pregunto jo?Per a votar als mateixos, votar en blanc o nul? El resultat serà el mateix. A seguir xupant del pot durant quatre anys més. No volem pagar les conseqüències de la crisi nosaltres sols, no volem més retallades, no volem veure més casos de corrupció, ni bancs ni caixes al capdavant del poder....

Tampoc els mitjans de comunicació entenen la situació i la cobertura de les acampades i manifestacions deixa molt a desitjar. Sense anar més lluny, el tractament de TVE reflectia una protesta sense organització ni idees concretes, mostrant una imatge molt allunyada de la realitat.

La realitat és que alguna cosa està canviant en aquest país i la gent ha entès de que ara és el seu moment. Molt probablement no s’aconsegueixi res en ferm, però sortir al carrer de forma massiva ja és una victòria. I veure la Puerta del Sol (Solución com se l’ha anomenat) plena de gom a gom ens ha de fer sentir orgullosos. La classe política està obligada a sentir-nos, perquè són ells els que ens representen. Volen el nostre vot? Que se’l guanyin amb una democràcia real i transparent, sense escàndols ni corrupció. Han matat a la democràcia per convertir-la en un Despotisme Il·lustrat. “Todo para el pueblo, pero sin el pueblo”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario