viernes, 27 de mayo de 2011

50 anys en blaugrana


Un grup de 13 dones presideix la penya Barça de Cambrils, que aquest any celebra les noces d’or

La Penya Barça de Cambrils va néixer l’1 d’abril de 1961. Fa tot just 50 anys. No cal dir que 50 anys deixen moltes alegries i decepcions, molts records i molta gent que ha lluitat per la supervivència de l’entitat. Des de fa quatre anys, concretament l’1 de gener del 2007, un grup de 13 dones, encapçalades per la presidenta Jordina Font, són les encarregades de fer viure el sentiment blaugrana a Cambrils. “Al 2006, la Junta anterior a nosaltres volia plegar, però ningú es mullava per substituir-los. Vam fer un sopar i pensàvem que la Penya es perdria. Cinc o sis noies ens vam engrescar, però ho havíem de pensar en fred. Vam parlar-ho amb les famílies i a la setmana següent, en assemblea vam presentar la candidatura. Entre totes les companyes vam votar i vaig acabar sortint jo com a presidenta” ens explica Jordina Font.

La peculiaritat de ser 13 dones

Així, el veritable signe d’identitat de la Penya és que tota la seva Junta Directiva està formada per dones. “Al principi no ho dèiem, perquè ens feia cosa el que pogués opinar la gent”. De mica en mica, aquesta por es va esvair i es va anar transformant en una gran oportunitat de donar a conèixer Cambrils i la seva Penya blaugrana. “Una noia del Departament de penyes del Barça ens va dir que això ho havíem de vendre, perquè no era un fet usual”, explica la presidenta. A més, Jordina afirma que “no ens molesta, perquè no tracten aquest fet com una vessant negativa. És com una curiositat. Ara, si fos despectiu sí que ens sabria malament. Fa un temps, ens van fer un reportatge, on també havien entrevistat a una penya del Madrid, de la qual la gran part eren dones. Aquelles senyores explicaven que quan anaven al camp els hi deien de tot. Nosaltres mai hem tingut aquest problema. Que la dona vagi al camp és un fet normal i corrent”.

El treball del dia a dia i el 50è aniversari

L’organització de la Penya és ben simple, però efectiva. “Cada membre de la Junta té la seva parcel·la de feina. Des d’organitzar els autobusos per anar al Camp Nou, demanar les entrades o obrir el local per veure els partits”. Un local que és relativament nou, ja que es va inaugurar el 7 de setembre de 2008. Des de que aquestes noies estan al capdavant de l’entitat, “hem doblat el número de socis. Actualment en som uns 415”. Font, a més, destaca que “la Penya sempre ha estat molt familiar amb un bon caliu. Fins i tot la gent que ve de fora se sent molt còmode”.

A principis del mes d’abril, la Penya va començar a celebrar els actes del 50è aniversari, amb la lectura del pregó, que va anar a càrrec del coordinador del futbol base blaugrana Albert Puig. La presentació del cartell d’aniversari i la celebració del dinar, on no hi va faltar el president del club, Sandro Rosell, juntament amb 300 convidats més. “Va ser el dia més important com a presidenta, però també tot el cap de setmana va ser especial. Estava desbordada, tenia una alegria a sobre...però també estava morta de por! Això sí, era feliç de pensar que portàvem un any i mig de feina i tot ens estava sortint bé. L’Albert Puig ens va ajudar molt, tots van quedar molt contents i per nosaltres això és una satisfacció”.

La Jordina es mostra agraïda al president Rosell, perquè “ens va prometre que si guanyava les eleccions vindria a Cambrils. Ho ha complert”. Això sí, no es mulla quan se li pregunta si és més de Laporta o de Rosell. “Dono una resposta presidencialista. Sóc del Barça. Quan Laporta va començar hi havia un bon tàndem i ja es veia que Rosell destacava. Per sobre de tot, s’ha d’aplaudir la decisió de posar a Josep Guardiola al capdavant del primer equip. Chapeau”.

La 'Champions' seria un bon regal d'aniversari. Per molts anys!


No hay comentarios:

Publicar un comentario