miércoles, 1 de junio de 2011

La falta de criteri en el ciclisme


El director del Tour de França, Christian Prudhomme, va anunciar ahir dimarts, que el recent guanyador del Giro d’Itàlia i actual campió del mateix Tour, Alberto Contador, podrà córrer, si vol, l’edició d’aquest 2011. El Tribunal d’Arbitratge Esportiu (TAS) no donarà una resolució definitiva del cas Contador fins al mes d’agost, per tant, una vegada hagi acabat el Tour. Recordem que sobre el ciclista de Pinto pesa una acusació de dopatge, després de donar positiu per Clembuterol amb uns valors ínfims de 50 pictogrames per mil·lilitre.

No és la primera vegada que la participació de Contador en la ronda francesa es veu esquitxada pel maleït tema del dopatge. L’any 2008 es va viure una situació similar. Contador va fitxar per l’equip Astana. Un conjunt vinculat amb el dopatge per culpa dels positius de dos ciclistes l’any anterior. Alexander Vinokourov i Andrei Kashechkin. ASO, empresa que s’encarrega de l’organització del Tour i d’altres proves ciclistes, va vetar definitivament la presència de l’equip de Contador, i per tant, el ciclista madrileny es va quedar sense la possibilitat de defensar la victòria aconseguida l’any 2007.

Jo em pregunto. Per què al 2008 no es va deixar córrer a Contador i enguany, quan hi ha una acusació de dopatge personal, amb un positiu per enmig, si que tindrà la possibilitat d’estar-hi present? Quines diferències hi ha en els casos de 2008 i 2011? Fins i tot el director del Tour ha dit que no hi haurà cap problema. D’acord, a Contador se li ha de concedir la presumpció d’innocència fins que el TAS no digui la seva. Però al 2008 també era innocent, igual que la resta de companys d’equip, i la decisió va ser totalment diferent.

Em resulta increïble que al 2011 encara passin aquestes coses al ciclisme i que quedi palesa una falta de criteri enorme en la carrera més important i prestigiosa de totes. Tant de bo Contador l’acabi corrent i guanyant.

Per cert, aquesta mateixa falta de criteri fa que un altre gran corredor com és Alejandro Valverde, acusat de dopatge en la famosa “Operación Puerto” però mai sense proves contundents, s’hagi hagut d’empassar una sanció de dos anys dictaminada pel Comitè Olímpic Italià (CONI).

No hay comentarios:

Publicar un comentario