domingo, 9 de septiembre de 2012

La tradició ciclista


Vancouver és una ciutat que es presta a visitar-la en bicicleta (sempre i quan no plogui ni faci fred). La majoria dels carrers del centre i voltants són poc empinats i les grans zones verdes són tot un reclam per als amants dels pedals. Però a Vancouver també es pot trobar la vessant professional. I és que una important carrera ciclista canadenca porta el nom d’un dels barris de la ciutat. Es tracta del Gastown Grand Prix. La cursa consisteix en donar aproximadament unes 30 voltes a un circuit pel mateix barri, com si es tractés d’un critèrium. Els revolts i els carrers “adoquinats” són les principals dificultats de la carrera.El barri es bolca amb la celebració de l’esdeveniment. Es calcula que en l’edició d’aquest any, celebrada al juliol, van estar-hi presents prop de 35.000 persones segons l’organització.

En la competició solen participar els corredors amateurs més importants del moment. El nom més il·lustre? El de Lance Armstrong. L’any 1991, amb tant sols 19 anys, va inscriure el seu nom en el palmarès de la prova. Un dels cartells publicitaris té aquesta foto del pòdium. 


Poc es pensarien que aquell ciclista acabaria guanyant 7 Tours de França.

Passejant per Gastown te n’adones ràpid de la importància del Grand Prix, ja que de seguida et trobes diversos carrers amb fotografies ben grans de la prova. El Gastown Grand Prix va viure la seva primera edició l’any 1973 de la mà d’un tal Roger Sumner (un dentista de Vancouver i amant de la bici), que anys després moria atropellat mentre anava en bicicleta. Des de llavors, la prova va anar creixent en participació i en prestigi. L’any 1994 es va deixar de celebrar per manca de patrocini. El Grand Prix va retornar al calendari l’any 2002, però novament la falta de suport econòmic la va fer suspendre fins aquest 2012. Així, els carrers del barri de Gastown (famós també per tenir el rellotge de vapor) van tornar a viure l’espectacle d’aquesta cursa ciclista. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario