sábado, 6 de octubre de 2012

El meu primer “ThanksGiving”


Estic content. Per fi he pogut celebrar una “americanada” que sempre havia vist per sèries i pel·lícules! El “Día de Acción de Gracias”. A Canadà, a diferència dels EEUU, se celebra el segon dilluns del mes d’octubre. Segons expliquen, la celebració d’aquest dia de donar gràcies es remunta a l’any 1578 en honor a un explorador. Martin Frobisher qui va realitzar tres viatges des d’Anglaterra per l’Oceà Pacífic. Al final del seu tercer viatge va dur a terme una cerimònia per donar gràcies a Déu pel fet d’haver sobreviscut a la perillosa travessia.


 Actualment, les famílies es reuneixen durant aquest dia per donar gràcies per la seva vida i ho fan cruspint-se el típic “Turkey”. (L’he provat i és gairebé igual que un pollastre a l’ast...) Com dilluns és festa, a l’escola ho vam celebrar aquest divendres. Els professors van comprar dos grans Turkeys i els alumnes que van voler/poder van cuinar plats tradicionals dels seus països. Jo volia fer una calçotada, però no és temporada...jaja. Va ser genial, un gran intercanvi culinari i amb un ambient de felicitat! Ja podeu veure com estava la taula...feia patxoca!!

I poques hores més tard d’aquest gran àpat, ho vam celebrar a casa! Actualment visc en una caseta amb 3 noies asiàtiques. 2 de Vietnam i una de Taiwan. Vivim a l’entresol i al primer pis resideixen els propietaris. La dona és de Taiwan i el seu marit d’Estats Units. Daphne, és la dona, ens va voler preparar un sopar per a nosaltres, tot i que ells no celebren el Thanksgiving. Aquest és l’aspecte que tenia la taula! Sopa, verduretes, carn, més carn, patates, un pastís de postres i tot ben regat amb vi...d’Austràlia! 


El sopar va començar a les 18:00h i es va allargar fins les 2:45h! Múltiples temes de conversa en una taula on hi havia 2 vietnamites, 2 taiwaneses, un americà i un català! I sempre amb la copa plena. Un dels millors sopars que he tingut mai!

Però com Thanksgiving és aquest dilluns, m’he decidit a intentar cuinar jo mateix el Turkey! No sencer, però sí dos bones cuixes...ja us ensenyaré el resultat! 

Que tingueu un bon dia d’acció de gràcies!

No hay comentarios:

Publicar un comentario